Pagina's

woensdag 9 februari 2011

het was wat die afgelopen maand

De afgelopen weken brachten behoorlijk wat veranderingen. Het is al weer bijna 4 weken geleden dat ik mij via dit medium openbaarde.

De opening in het fotomuseum DHaag was heel fraai, en niet alleen het werk van Julian S. De spreker had het ook over hoe belangrijk PR is. Behalve aangaande het item zelf, maar vooral ook om de niet-hobbyisten te doen overtuigen.

Immers, dat wat in alle vrijheid gemaakt werd is er om te aanschouwen, Waarom moet dat met zoveel degens&zwaarden bevochten worden, zeg maar gerechtvaardigd worden. Weinig belangstelling ( ander woord voor geen interesse hebben in wat een ander doet ) is op zich een vrijheid. Degene die, die vrijheid aanhangen/verkondigen, scheppen er een bepaald genoegen in om diegene die wel interesse hebben af te schilderen als L-Hobbyisten. Ehhh, ja !!

Want, tijd en aandacht hebben/maken voor ‘ de dingen ‘ die de cultuur waarin je leeft heeft voortgebracht mag je eigenlijk niet zien. Kunst daar zit niemand op te wachten ! hoor/lees ik de laatste tijd nogal eens, ;…… Ga je toch kijken ( genieten van een vorm van schoonheid, anders dan voetbal ) dan ben je al gauw een L-hobbyist. En dat is hinderlijk voor de maatschappij, dergelijk hobbyisme kost namelijk geld. Maar dat is van toepassing op iedere hobby, vandaar dat kunstenaars professional zijn en ver af staan van …….

Zou er een verschil bestaan tussen L-H en R-Histen ?? Is het relevant.

Bij DCR was er een prachtige en indrukwekkende presentatie/expositie
http://www.dedcr.nl/agenda/nest/urban-expressionism 

Binnen afzienbare tijd krijgt het national @ identity project van en met Siegfried Karcher een beeldend vervolg door enkele anderen. De tentoonstelling met dezelfde titel krijgt gestalte in Offenbach/Frankfurt. Opening is op 9 April. Die tentoonstelling valt samen met “ Wat BLIJFT Komt NOOIT Terug “, de jubileumtentoonstelling in BaZtille. De opening daarvan is 27 Maart 15.00uur, niet missen.


Daar doen trouwens 32 kunstenaars aan mee. En het werk dat ik daarvoor wil tonen is thans onder mijn handen. In dit geval nog wel 2 dimensionaal.

En volgende week Robbie Cornelissen in het gemeentemuseum, dan is het weer tijd om gewoon te kunnen genieten, als ik daar geweest ben, zal ik proberen een stukje er over te schrijven, …………

Geen opmerkingen:

Een reactie posten