Pagina's

vrijdag 15 juni 2012

Toch al weer een week verder. En het weer van de afgelopen week was nou niet bepaald veel zon en hoge temperaturen. Zo was het dinsdagmorgen nog geen 9 °. En behalve dat veel water uit de lucht en onweer. In de tussenliggende tijd was er gelukkig nog wel gelegenheid verder te gaan met waar ik voor gekomen was.

Overigens is het vandaag, vrijdag 15 Juni,  in de middag rond de 28 °. Ideaal om vooral te kijken en niet te veel handelen.

De omgeving is hier, onder de kaasliefhebbers uit Nederland, ook bekend vanwege de Fourme d’Ambert. En gisteren kwam er een op tafel van de lokale kaasboer die zelf z’n waar op de markt  verkoopt. En dan krijg je ook nog het advies om die of die te gebruiken bij de lunch en een andere weer juist na het diner. En deze figuur verkoopt slechts twee soorten kaas.  Voor degene die het niet weten die Fourme d’Ambert is een blauwschimmelkaas. Niet zoals de roquefort, maar iets milder van smaak en heerlijk van geur. Trouwens een roquefort mag er af en toe ook bij, wel veel zouter van smaak.

Wat heeft dit kaasverhaal nu te maken met mijn beelden. Wel, er is vanuit een bepaalde optiek een zekere verwantschap. De tekening in het marmer doet mij aan die heerlijke kazen denken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten