Pagina's

woensdag 15 december 2010

gelegenheden die je niet mag missen

Soms zijn er van die gelegenheden waar je niet aan voorbij mag gaan. Zo ook afgelopen weekend. Geef ik mijzelf de tijd in te gaan op die verleidingen.


Het was dus een boeiende zaterdagmiddag bij STROOM ( denhaag ), werk zien van de premium-kunstenaars in combinatie ( of ) relatie met enkele anderen kunstenaars. De titel van de tentoonstelling Speak, Memory, fraai in beeld gebracht. Wel had ik veel meer werk willen zien van de premium’s. Maar ja, de ruimte zou dan veel groter moeten zijn. Waarom wil ik dan meer zien ? Wel, je hebt niet zomaar die kwalificatie premium. En dan is zo’n gelegenheid waarbij die beeldende verschillen getoond worden ook niet zo heel dagelijks. Juist dan een breed scala aan diversiteit representeren en dan ook nog eens met die andere kunstenaars vraagt Ruimte. Maar ook mijn nieuwsgierigheid naar het waarom van die andere kunstenaars in relatie tot de premiums en de titel wil ik wat meer zien. Misschien zie ik kans/tijd om een van de presentaties bij te kunnen wonen.

De andere gelegenheid was eveneens een tentoonstelling. Werken van Perry van Amstel & Yrrep nav Letsma. Werk dat de weerslag toont van een project dat ongeveer 2 jaar geleden een aanvang nam. De titel van deze presentatie Jonge God, Perry spoooort ( niet ) beloofde heel wat. En het is ook heel wat. Tekeningen van 4 meter hoog, installaties waar de bezoeker zichzelf op de proef kan stellen. Een aantal hindernissen moet je nemen om uberhaupt de werken te kunnen gaan zien. Balancerend tussen honderden wijnflessen begaf ik mij naar binnen. Foto’s en videopresentaties. Zelfs een persoonlijke lichamelijke behandeling. Is het sport of spooort het niet. Werken die veel persoonlijks letterlijk blootleggen. Interviews van ‘ voorbijgangers ‘ en specialisten die antwoord geven op zeer indringende vragen. Fascinatie en passie zijn een tweetal conclusies die ik zomaar noem.

Er is gelegenheid tot bezichtiging, zie de websites van STROOM en van Ateliersbaztille.

Foto’s van Perry Spooort volgen spoedig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten