Pagina's

zondag 25 december 2011

licht vangen


Soms ben je met iets bezig, zoals bijvoorbeeld het vastleggen van beelden m.b.v. de camera op je mobiel. Daarbij, al dan niet bewust, denk je en zie je in het schermpje datgene wat je aan het filmen bent.

Daarna bij het ‘ terugzien ‘ blijkt dat de beeldregistratie toch net even anders is dan je dacht. Magie ? In ieder geval toont het als ‘ magic ‘.

Hoe vang je licht, of andersom gesteld, hoe toont zich het gevangen licht ? Er is geen vorm van manipulatie/beïnvloeding door vooraf ingestelde trucs op de camera, nee gewoon registratie met standaardinstellingen.

Een glazen bol, begin van de avond, de duisternis valt in. De glazen bol heeft als glas een soort melkglas, een beetje diffuus. Bij de eerste filmopname is er in de ruimte rondom mij enig rood licht reflecterend op de muren waarneembaar. De bolvorm toont nadien oranjeachtig. En heeft een kameleontische verschijning tot gevolg, het absorbeert het licht en komt bij beeldrepresentatie tot uitdrukking. Bij de tweede opname staat het belichtingslampje op de camera aan. Dan vangt de bolvorm al het licht in zich. Nadien toont de vorm zich bijna hagelwit. Maar wel een vreemd soort wit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten